Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Varje år drabbas ungefär 10 000 män och det finns idag runt 100 000 drabbade. Svensk prostatacancervård är idag framgångsrik i att bota patienterna helt om cancern upptäcks i tid. Vården är också bra på att lindra och bromsa om cancern har spridit sig för mycket. Vården utvecklas hela tiden med hjälp av forskning och noggrann uppföljning av diagnosen och behandling.

För dig som drabbas innebär cancern mycket vånda och oro. Familj och vänner är viktiga som trygghet, men du kan också kontakta våra stödpersoner, som finns listade under fliken STÖDPERSONER & STYRELSE på denna sida och få tala med någon som har egen erfarenhet av sjukdomen.

Det bästa är att gå med i vår förening. Prostatacancerföreningen Syd är en modern patientförening för både drabbade, anhöriga och närstående.  Vi har alla varit i samma situation och kan hjälpa till med stöd, information och gemenskap. Detta gör vi genom regelbundna möten och föreläsningar där vi träffas, umgås och pratar.

Vi försöker också att påverka vården och politikerna att stärka kampen mot prostatacancer.

Allt vi gör är ömsesidigt och till gagn för oss alla. Genom medlemskap i vår förening kan du öka din kunskap om sjukdomen, och på så sätt få en starkare ställning vid kontakterna med läkare och vid rehabiliteringsbesök.

Hjärtligt välkommen 
Prostatacancerföreningen Syd (PCF-Syd)

 

 

I kalendern nedan presenteras kommande händelser. Klicka på respektive aktivitet för fullständig information. 

Länk till bildgalleri finns under fliken "Verksamhet".

 


Kalender

    Nyheter och reportage

      • Stöd kampen mot prostatacancer